Wednesday, July 22, 2009

Eishan Rayyan da pandai merangkak! (video)

video


Esok genapla Eishan 9 bulan...last week seminggu aku tinggal Eishan kat kampung. So, hari jumaat minggu lepas kitorang blk kg. So suprising...Eishan can crawling..:P weee~~


-


-

Comel nye...tu pon goyang2 lagi...tp kalau Eishan rs cm lambat die nk kejar sumthing die meniarap buat cm combat tu...hehe

-

Da besar da anak mama ni...kejap jek..pejam celik pejam celik da 9 bulan...xsedar pon...alhamdulillah Eishan sehat je...Tinggal seminggu kat kg ritu susah jugak la Eishan nk tido mlm, sbb kat umah die berbuai...blk kg xde buai, tp lame2 die ok...

-

Sekarang ni da balik cheras, jarang la letak dalam buai...tido atas katil je...t nk jln memane senang nk tido..xdela ngamik2 cari buai...jenuh kite nk jd buai..ekeke :P


kat bawah nih snap shot kat kg...time nih sume org balik..abg long je xbalik..meriah!!!



uwekkk!!!




Eishan n mama


Add Video

Eishan n papa




Eishan & Akif Zaim (cousin) -- wearing upin n epin shirt...:P




Ha..buat pe tu???!!

Workshop 'Dedikasi Pekerja'

Jumaat minggu lepas ( 18/07/09 ) company aku buat workshop. Sume la staff kene join. WAJIB! huhu...tp talk die ok...seb bek xbosan...byk aktiviti...

sikit shot utk event hari tu...



ni tag name aku :P (evyn's design)




Penceramahnye -- En. Shamsuddin Kadir (www.shamsuddinkadir.com)




Group aku..(dr kiri : Kak maili, lea, aku, suzie & nurul ain)




Lea (Instructional Designer a.k.a ID) dan aku...





ohh...sorang lagi terselit kat ctu...tauke jambu! apis...

Tuesday, July 21, 2009

Falling in Luv to this song...


KNOCK YOU DOWN

(Keri Hilson)
Not again
Oh this ain’t supposed to happen to me


(Kanye West)
Keep rockin and keep knockin’
Whether you’re louis vuittonin it up, or reebokin
You see the hate that they serving on a plater
So what we gon have dessert or disaster?


(Keri Hilson)
I never thought I’d be in love like this
When I look at you my mind goes on a trip
Then you came in and knocked me on my face
Feels like I’m in a race but I already won first place


I never thought I fall for you
As hard as I did (as hard as I did, yeah)
You got me thinking about our life
Our house and kids (Yeah)
Every morning I look at you and smile
Cause boy you came around
And you knocked me down (knocked me down)


Sometimes love comes around
(Love comes around, love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down (knocks you down)
Sometimes love comes around
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down (knocks you down)


(Ne-Yo)
I never thought
I hear myself say
Ya’ll gon hate
I think I’m going to kick
It with my girl today
I used to be commander-in-chief
For my pimp ship flying high
Till i met this pretty little missile
Who shot me out the sky


So now I’m crashing don’t know how it happened
But I know it feels so damn good
Said if I could go back
And make it happen faster
Don’t you know I would baby if I could
Miss independent, to the fullest
The load never too much
She helping me pull it
She shot bullet that ended that life
I swear to you the pimp in me
Just died tonight girl sometimes love


Sometimes love comes around
(love comes around, love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down (knocks you down)
Sometimes love comes around
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down (knocks you down)


(Kanye West)
Tell me now can you make past your caspers
So we could finally fly off into NASA
You was always the cheerleader of my dreams
To seem to only date the head of football teams,
And I was the class clown that always kept you laughing
We were never meant to be, baby we just happenedS
So please don’t mess up the trick,
hey young world, I’m the new slick rick,
They say I move to quick
But we can’t let this moment past us,
Let the hour glass pass right into ashes
Let the wind blow the ashes right before my glasses
So I wrote this love letter right before my classes
How could a goddess ask someone that’s only average,


For advice
O-m-g you listen to that bi****?
Woah is me, baby this is tragic
Cause we had it, we was magic
I was flying, now i’m crashing
This is bad, real bad, Michael Jackson
Now I’m mad, real mad, Joe Jackson
You should leave your boyfriend now, I’ma ask him


(Keri Hilson)
Say you gotta put the good with the bad
happy and the sad
That way you bring a better future than I had in the past
Oh cause, I don't wanna make the same mistakes I did
I don't wanna fall back on my face again
(Whoaaa whooaaa)
I'll admit it, I was scared to answer loves call
(Whoaaa whooaaa)
And if it hits, better make it worth the fall


(Chorus Keri Hilson and Ne-Yo)
Sometimes love comes around
(love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down
(knocks you down)
Sometimes love comes around
(love comes around)
And it knocks you down
Just get back up
When it knocks you down (knocks you down)


(Keri Hilson)
Won't see it coming when it happens
But when it happens
you're gonna feel it, let me tell you now
You'll see when love comes and knocks you down
Won't see it coming when it happens
but when it happens you're gonna feel it, let me tell you now
When love comes and knocks you down

Download--Keri Hilson Ft Kanye West & Ne-yo - Knock You Down

p/s : TQ sue inform & emel kan lagu tu...:P berhari2 da layan lagu nih..beshhh!!

Wednesday, July 15, 2009

Jom tengok Transformers!!! Our Anniversary ( couple)

Malam tadi aku ngn abg g tengok movie Transformers kat MV. Guess what???Superb!!! Bg aku la...org lain xtaula kan...mmg lg best dr yg 1st. Aku xpuas ati apsal Megatron tu xmati ..hah..ni mesti ade Transformers 3...aku nantikannn!!!!

-


-

Sape2 yg xtengok lg pegila tengok cepat!!! Memang best...Kitorang amik tiket kol 9.30 pm abis kol 12 lebih...ngntuk giler...balik umah br teringt baju dalam wash mechine xsidai lg!!!! huhu...ngntuk2 terpaksa sidai gak...seb bek xbusuk!!! hahaha...

-


mesti tertanya-tanya eishan xikut ke? hehe..xla...eishan ade kat kg skg...dok ngn atok ngn opah...sebab acu die da rindu sgt da nk balik slim...xpela..kesian lak...tu yg kitorg honey moom!!! lalalala~~~

-

G pon mmg nk celebrate our anniversary kitorg couple mase time skool dulu...13 July 2000..hehe...almost 9 years!!! time tu form 5..alhamdulillah...jodoh kami kuat...dan dia adalah lelaki terbaik dalam hidup aku!!! yey!! two thums up tuk abg!!! aku cinta sama kamu!!! hish...slang indon lak..tanak tanak...syg sayang sgt kat abg..hehe..;P


p/s : rindunye kat eishan...xpe..jumaat pas keje terus balik kg...sabar2...



Perut da kenyang...movie time!!!tgh tunngu nk masuk ni




Abg usah ckp la...kompom licin...hinnga menjilat claypot tu...xde la smpi cmtu kan?buruk benar..




Aku yg xberjaya menghabiskan mee yang sedap iteww...:(




Nampak sgt kebuluran...hehe




takot tengok mata abg...huh..ni nk mkn mee ke nk mkn org???!!




Zoom kasi dekat sket..blur pulak





udah beli tiket, mari kita makan dulu...ni aku punya...Beef Balls Sizzling




Wajah ceriaku tuk kuar dating tengok TRANSFORMER!!!yeyy!!

Best dapat naik ketapi!!!

haih..br nk update blog rini...baru nk ade mood nih..hehe...last weekend aku balik kg kat slim river..kg belah famili ku...( mmg selalu balik cni pon..kalau nk balik kg asben tgu la setahun sekali sbab jauh sgt..asben pon susah nk dapat cuti...)

balik hari tu aku ngn adik aku naik ketapi shuttle KL - Ipoh. Best bangat...lame seh da xnek ketapi..ade 2 tahun lebih..dulu bujang2 mmg slalu blk nek ketapi...:P balik hari tu naik pukul 9 pagi then sampai slim river kol 10.36 pg.


-

penat menunggu kat stesen ketapi...tercongok kat ctu...kat kg tu xde org...mak ayah sume ade kat kajang jg ank buah kat sane...sekali sekala blk la jenguk umah..ni dok menunngu diorg la nih xsampai2 lg...adoila...da la xde kunci umah.. kalau x bleh gak masuk..relek2...

-

so, ape g aku ngn adik aku g ronda supermarket Famili Mart, mkn rojak...n tangkap gmbr kat stesen ketapi..huhu..xde keje...kol 12 lebih br diorg sampai...hush...berpeluh...



kebosanan..mari kite bergambar!!!




ni la kampung tercinta...tanah tumpah darahku...




my sis...




anak buahku..Aqil Zikry...excited terlebih tengok ketapi!!!siap ajak opah g beli ketapi ben-10...adoila...




ha..ni la kembar eishan...Aqif Zaim...adik no.3 Aqil Zikry...tua eishan 2 bulan...badan pon da same saiz...silap2 nanti Aqif lg cepat membesar...sebab Aqif suka mkn...eishan br nk berjinak2 makan...




hensem boy mama....:)

Monday, July 13, 2009

Pagi yg suram...

Arghhh!!! xsemangat nye nk g keje... napela byk sgt benda2 useless ni menyemak dlm kepala ini? huh! di mana harus aku mencari kekuatan itu kembali??? ntahla... erm...nk x nak harus aku lalui nya...ye...aku harus...

-

ye la kan, kalau hidup ni selalu nye indah...xbest jugak kan...kalau ade dugaan-dugaan yg dtg tanpa diduga..br la hidup tu ade cabaran...buat kita lebih kuat! dan buat kite lebih menghargai setiap saat selama berada di bumi ini, kan?

-

aku ingin sekali menghilangkan rasa resah ini...dan aku akan terus mencuba tuk hilangkannya...hehe...jiwang lak...Ya Allah Ya Tuhanku...Kau berikanlah ketenangan dalam diri ini, berikanlah kekuatan dalam diri ini, hanya padaMu tempat utk hambamu yg hina ini mengadu...meluahkan segalanya...dan berikanlah aku petunjukMu...amin...


Wednesday, July 8, 2009

Aku keliru...


Perasaan sekarang tgh kecamuk...mungkin lirik lagu bunkface ni sesuai ngn situasi sekarang...malas nk explain panjang2...cukup la dengan lirik lagu...~~ down~~


aku keliru menjadi buntu
arah yang ingin ku tuju
rasa resah ku kian celaru
dengan ilham ku tempuh

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

Inikah revolusi
atau hanya ilusi
bagaikan mimpi jadi realiti

Rasional diriku
rasional dirimu
penentu masa
masa depanku

adakah masa menjadi punca
diriku dalam dilema
benarkah anjakan paradigma
susuli ku terima

aku cuma mahukan
bayangan resah ku akan hilang
tapi keadaan memaksa
menghadapi semua

Monday, July 6, 2009

yummy..yummy...eishan da suke mkn...:P


wahh..anak ku sudah mau makan...hehe...sebelum nih klu bg mkn je nk muntah...mcm2 da try...memule bg nestum sket..xjln...buat bubur nasi + kentang xjln jugak....bg potato whipped tu ade la mkn sket....hurm....xtau la nape...


-

tp sejak seminggu dua ni eishan da start nk mkn...maybe time papa mama mkn die tgk cm best je kot..hehe...alhamdulillah la da xmuntah da...tp xleh byk2...paling byk aku buat pon takat 3 scoop. Memang habis die mkn...:P


-


tp nk bg mkn kene pasang CERIA (611) tu..hehe..bg die cool sket nk mkn..klu x...tangan kaki xdok diam....kang abis tendang cawan la...tgn pegang mangkuk mknn la..mcm2 ...haih..nk bg mkn pon mencabar...ekeke...eishan...eishan....


-



ewww..ni apsal muke pelik lak ni? time ni da kenyang da ni...mule la mcm2 muke eishan buat...haha...xde2..habiskan sket lg ye sayang...bg bdn cepat besar!!!sehat dan kuat!!!huhu

-


-

Friday, July 3, 2009

weekend of husband n wife...sob..sob

Arggrhh...x gumbira nye hatiku ini mendengar khabar itu...semlm abg call... dalm kol 12 tgh hari...read our conversation :

Abg : Syg tgh buat ape tu?

Aku : Tgh mkn, nape?

Abg : Erm..xpela..mkn dulu..t da mkn call abg blk..ade bende penting nk ckp

Aku : Penting sgt ke? saspen jek...pasal ape?nk tau gak.

Abg : Tadi bos abg call, abg xjd g kuantan..bos abg suh abg pegi pasir gudang. Buat projek kat sane.

Aku : Hah????!!!! Jauhnyeerrrr.....

Abg : Tu la..abg pon br tau td...ofis call...diorg ckp kene pegi ASAP...abg tgh tgu bos abg dtg ni nk tanye blk.


damn!!!

Aku : Ala...nape cepat sgt...syg bwk kete xbrani lg nih...( dengan nada yg amat sedeh..huhu). Abg mintak la pospone sebulan ke..pas ry ke..tgu la syg btol2 brani bawak kete...sob..sob...( xnangis pon k)

Abg : Abg pon xtau la nk kate cmne..tgk la nanti abg jumpe bos tanye die cmne. Abg xjanji la...

Aku : ( Sedih dowh~~) Abg kene wat projek ape kat sane?np x jd kat kuantan?

Abg : Buat projek UNIKL. Diorg nk pakai site eng bumiputera.

Aku : Mana aci!!! Da suh g Kuantan mn leh tukar2!!! ( Tetibe jd geram lak )

Abg : La...jgn la marah kat abg...xpela...t abg jumpe bos abg abg tanye lain..tgk die kate ape eh...ha, ok la...t ptg2 sket abg call bagitau lain...

Aku : Ok la...


Sedih nih abis lg...adoila...aku xdapat nk imagine mcm mn nanti biler da jauh ngn abg..huhu...sebab selame ni aku mmg xpenah berpisah jauh sejak kawen...tp aku tau aku kene jd wanita yg kuat!!independent!!! n bleh berdiri d kaki sendr...huhu...berusahalah!!! Malaysia boleh!!! Aku org Malaysia pasti boleh...ape la merepek nih...:P

First thing first yg aku kene buat...kene beranikan diri drive kete..hehe...erm..aku rs itu je masalah aku sebenarnya...yg lain aku rs InsyaAllah aku bleh handle...aku bukan ape...klu aku still takot2 lg nk drive, t eishan sakit ( im not wishing for that happen) aku x panic. Bleh bawak terus g klinik, kan?

erm...sian eishan nanti...selalu blk die jenguk kat pintu...sebok2 nk tgk acu bukak pintu tgk papa ngn mama blk...pasni cume tgk mama je blk...sob..sob...eishan sgt excited bile tgk papa blk kj...sbb die tau papa akan angkat die...timang tinggi2...gelak ngekek2...n i love to see this moment...;)

Enazz!!!! Kuat2!!! ( motivasi utk diri sendiri ) ~~ Baikkkk!!!!







Thursday, July 2, 2009

Copy blog kat friendster ke cni..:P

erm...hari ni ade beberape story yg aku copy dr blog kat friendster masuk ke sini..mostly nyer story pasal my experience during im preggy dulu...kenangan berharga tu kan?bleh la nk bc blk bile time2 boring...


saje buat collection...t boleh bagi kat eishan bace balik ape aku rase masa die dalam perut ku..hehe..

Taken from Friendster's blog -- Story 11

lebih kurang dalam pukul 2 pm lebih kami bertolak untuk balik ke perlis…tapi nk singgah slim river dulu kampung aku..haha…macam- macam ade dalam kete yang kitorang usung bawak blk..keke..dengan buai la,bouncer la, tilam huh..penuh la satu kete ngn barang baby saje…jenuh gak la ngangkut..seben ler yg penat..ku rileks2 je jage baby..;)

nk jadik cite..time tengah dukung baby turun tangga ade la dalam 4-5 ank tangga ku terjatuh melutut..seb bek melutut…kalau tertonggeng…ish…nauzibillah..nasib baik baby ku peluk kuat xterlepas..adeh..jln jengkut-jengkut la sekejap..

otw balik ke slim..baby xbanayak ragam..minum susu pastu die nk nyembang jek memanjang..ntah ape die sembang pon ku xpaham..tp layan je la…suke sangat tengok die sembang…lawak pon lawak…comel giler la..geram jek…nk cubit kang sakit lak

sampai slim river pon da ptg dlm kol 4 lebih…makn2 nasik bagi baby mandi…dalam kol 6 lebih tu gerak la balik ….sepanjang pjalanan baby tido je…bgn pon nk menyusu je…alhamdulillah la xde ngamuk2…sejuk kot…air cond..hehe

sampai perlis da kol 1 am lebih..baby sampai2 ok la..tp pas 5 mnt cmtu die nangis xhenti2…macam nampak benda..org tua2 ckp klu jln jauh ni mcm2 jadik..baby bleh nmpk benda halus..hish..xpenah la tgk baby nangis cmtu…jenuh gak la pujuk…mak mertua da calit macam2 da kat baby …kol 2 lebih tu baru baby ok sket…then tertido terus dalam buai..penat kot nangis…

sok petangnye pegi padang beso…bawak baby..memula tu baby ok la…sampai2 je nangis lagik…xsempat da nk window shopping..main sambar je ape yg ingat kat kepala ni ha..memang xde feel shopping la…beli2 terus balik..baby nangs je sepanjang jln…

hari isnin 26 hb januari 09 kenduri akikah baby…kami buat akikah kambing..xsempat nengok pon rupe kambing..sembelih kat umah org lain..diorg siap masak bawak lauk je ke umah..ade la ku jamah seketul…bagi baby rase sket..hehe..kang mkn byk2 kang panas lak…sian baby cz bfeeding..

alhamdulillah sumenye lancar..lauk pon byk habis…erm..ade udang masak gulai,ayam goreng, ikan goreng, keladi asam pedas, jelata, kambing masak kari, sambal belacan, ulam2…memang sedap la…tp ku dpat mkn aym,ikan goreng ngn kuah kari kambing je…yg lain sume pantang…huhuhuh..sabo2…demi baby ku sanggup xmkn dr tengok baby sakit ke ape nanti klu ku xjage mkn…

selasa pagi 27 hb januari 09 dalam kol 10 pagi kami bertolak pulang ke kl…singgah slim river..sampai kat penang baby meragam sekejap…pastu baby tido je sampai la ke slim…singgah mkn nasik…sembang2 jap…

yang paling sedey skali ku terpaksa tinggalkan baby kat kampung…sebab mak ade hal sket xleh nk ikut blk kl..terpakse la tgl kan baby…3 hari tu rs cam 3 tahun…tp xpe…hari jumaat pas blk keje terus rushing blk kg…hehe..sabo2…

mase nk tinggal baby sayu sangat…mata ku da bergenang da…tp tahan2…kang sebenku ngusik terus nangis…mmg control abis la emosi tu…tengok baby jeling2 je…waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………nak nangis nihhhhh!!!!!!!!!sedeynye mama…..sebak da hati nih…dok lam kete bergenang lagi mata…pastu tengok la video n gambo baby lam hp…terus jatuh berderai air mataku…tambah2 tengok video die gelak sengeh2…waaaaaaaa….xtahan ….

tp nk buat camne…ku tabahkan la hati nih…blk umah pon xceria je…huhuhuhuh

January 28th, 2009 at 7:35 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 10

salam sume..erk..lame gilers le ku xupdate blog ku nih…kekeke…malas je nk update..tp since ku xde buat pape kt opis nih ku cube ler jugak mnyebukkan diri menulih blog..

21 oktober 2008…mlm tu kire2 kol 9.30 mlm ku da turun tanda…wa…cuak jugak ler..tp rileks2 jek..so pg 22/10/08 dlm kol 7 pg br g sepital cek..br buka 2cm..tp ku da kene admit wad…mmg da rs sakit kejap2 dtg..dok ler kat sepital tu..debar+takot+resah+ntah pape lagik ler time nih…

tp ku byk2kan ler bdoa agr sumenyer dpermudahkan..sakit kejap2 tu stil ade tp bleh sengeh2 lagik ler..kol 12 am lebih…rs sakit tu makin kerap n aku rs mmg xbest…kol 3 pagi ku pegi tanye nurse cz da slalu sgt sakit nih menyerng then diorg cek da bukak 4cm…

terus ku ditolak ke labour room..ingtke nk terus kuarkan bb..adeh kene tunggu ler pulak sampai bukak 10cm..dgn penuh ksabaran ku mnunggu menahan sakit..huhu…kol 5 lebih ku diinduce n waterbag ku dpecahkan..sakit wooo induce..kol 6 lebih tu mmg sakit bangat…mmg da rs nk push tp doc suh hold dulu…baru bukak 6-7cm gitu..mulutku xhenti2 ngn doa yg ku hapal sblm nih…mmg ajal maut je yg ade dlm kepaleku..sakitnyer hanya Tuhan yg tau………

kol 7 lebih doc dtg lg cek da bukak 10 cm…the time is coming…mmg sehabis tenaga ler aku time nih..n…..alhamdulillah…kupanjatkan kesyukuran pada Allah swt …insan yg telah pon kami beri nama MUHAMMAD EISHAN RAYYAN lahir melihat dunia tepat jam 8.40am…saat yg paling aku rindu takkala mendengar tangisannyer…

dan terus bidan angkat babyku mengadapku menunjukkan yg ku mdapat cahayamata lelaki…dan terus letak baby atas dadaku…baby sayang…ni mama ni…mengalir air mata ku seketika…alhamdulillah babyku sehat…sempat lagik baru kuar jek da kencing kat atas baju doc..hahahah…kalaka tol la…

mmg lega rsnyer sume da slamt…dan ku ditolak ke wad dgn membawa baby baruku…;) so sweeet…babyku tido…macam muke papa die..sebijik photostat cume kaler jek lain sket..kekekeke

ku kuar wad petang esoknyer n terus blk umah ke cheras coz MIL jg …tp xlame seminggu lebih je than mak pulak jg…tu la sket sebayk pengalaman ku btarung utk mengeluarkan cahayamata seberat 3.05 ini…thanx God ku bsyukur atas amanah yg Kau sampaikan kepada kami ini…

January 11th, 2009 at 10:02 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 9

13/10/08…isnin…ku pegi buat follow up kat hospital kajang…sampai sana lam pukul 7.25 am..dapat num awal…num 5..hehe..best dapat awal..cepat sket abis..pas buat urine test…BP n timbang berat tunggu la doc pakar panggil..yg nk ku highlight kat cni..berat ku 3 minggu lepas 69kg tp hari ni timbang berat ku da 75 kg…erk..cepatnyer naik sampai 6 kg..hehe..makan byk kot time2 raya nih…;)

biler lagik nk makan sedap2 kan..t pantang da xdapat da..

buat scan alhamdulillah…so far everythings gonna b fine..bb ku beratnyer 2.5 kg…n due ku pon xlama da on 22nd Oct…so,mhitung hari je la nih…incase kalau bb ku xkuar2 on 22nd ni,kene la ku g cek lagi…mintak2 la kuar on that time..awal sket pon xpe…xnak la lmbat t kene induce lak..huhuhu..org ckp sakit..

erm..tp skg ku da rs yg bb ni mcm da turun da..maybe da engage..harap2 la..xsabar la jugak nk tengok macam mana rupe bb ku…ku harapkan sumenyer selamat t…dan dpermudahkan…

October 13th, 2008 at 7:56 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 7

minggu lepas ku masuk hari isnin ku kene admitted…huhuhu…sadisnye..al-kisahnye sebab hari ahad pagi tu ku leaking…ingt xde mende la..so hari isnin tu ku pon g la keje macam bese…agak2 dalam kol 11 pagi ku rase cm xsedap ati je…bb ku cm xaktif sgt la gerak..slalu time2 tu die suke kicking…

dengan rase xsedap ati,ku ajak abg pegi scan bb kat kg baru medical centre..ya allah…doc kate water bag ku da sket..klu ikutkan mmg kene admit..patut la bb kurang gerak sbb water bag da sket..

atas nasihat doc aku pon pegi la hospital kajang utk further check up..dalam hati mmg doa byk2 moga2 bb ku sehat je..ku xkesah sgt pasal diriku..asalkan bb ku sehat..itu je…pengalaman keguguran tahun lepas terimbas pulak..tu yg buat ku risau je…

sesampai je hospital kajang,doc amik sample,scan mmg kene admit..doc nk observe kat bb…tgk la diriku d hospital…asben ku pon da risau semacam je…dugaan bulan pose nih…ku byk2 berdoa…esok paginyer doc scan lagi …baru naik 9 dari semalam 8…(doc ckp 8 ni da borderline…normal dalam 12-14)…so doc xbg balik lagi..doc suh aku doc citu hari khamis t scan lagi skali…lagipon doc gtau yg urine ku pon de problem…huhuhu

slalu la doc dtg tanye ade leaking g x…alhamdulillah da xde leaking…mkn kat sepital ni pon sedap gak…hari rabu ritu tgh hari ku mkn nasik aym…xpose pon…sume patient kat cni xpose…hehehe…best tu xbest la..tp seb bek mknn die ok..abg lak tiap2 petang dtg tgk ku…hari2 bawak mcm2 mknn kat bb n diriku..hehehe…order je mesti dapat…kasih sayang seorang suami terhadap isterinya…;)

tapi kat cni ku mmg byk tido je memanjang…xpon menyembang ngn akak2 kat ctu…nk buat cane…nk g tgk tv jauh lak bilik tv..malas lak nk jln…hari rabu ritu ku kene injection…2x…nk bg paru2 bb matang cepat..incase klu water bag ku still reduce n kene induce…xnkla…ku baru je 33weeks nanti kesian kat bb ku xcukup bulan…sedey sgt…

khamis pagi…doc scan lagi…alhamdulillah water bag ku da nek 11…doc da bg blk sbb ku pon da xde leaking…urine test pon ok…n doc kasi mc soknyer…so,seminggu jugak la ku xdtg keje…thank God…everything back to normal…24 hb ni ku de cek up kat sane blk…mintak2 ok la…bb…bb sayang mama ngn papa kan..bb kene kuat2 tau…mama ngn papa sayang sangat kat baby…Ya Allah Ya Tuhanku…Engkau lindungilah kandungan ku ini..jauhkanlah dari perkara2 yg tidak diingini..semoga kami dapat menikmati kebahgiaan menjadi seorang ibu dan ayah kepada cahayamata kami ini..aminnnnn…

September 14th, 2008 at 9:46 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 8

hari ni kandunganku da masuk 36 mgu…hai..pejam celik pejam celik cepat je mase blalu…tinggal lagi 4 minggu je lagi ketibaan cahaya mata dalam rumah tangga kami…insyaAllah…

semakin dekat dengan tarikh ni semakin gelisah pon ade jugak…ye la da 1st experience..xtau la macam mane nanti…tapi yang jadi kekuatan pada ku sekarang dengan melihat sahabat2 ku yg telah pon selamat melahirkan bayi masing2 mbuatkanku juga yakin boleh mhadapinye..hehehe

semakin dekat harinye juga ku byk kan membace surah maryam…supaya dpermudahkan semasa bsalin nanti…insyaAllah…kekadang ku rase perut ku sakit..nak tido pon semakin xselesa..jeles giler tengok asben ku tido nyenyak..huh!!ku nak tido terlentang mmg xselesa sgt…tido la mengiring,biler nak tukar side,adeh…sakitnye pinggang…ai..gini rupenyer penangan org mengandung…

hukhuk..time2 ni jugak bb ku da selalu mengeras..rase keras giler perotku…risau lak kang kebaboomm..hehe..tp mmg rase cm perotku nih penuh giler…da xde ruang air langsung…tapi kejap2 je la…die tengah practice nanti nak kuar mase bsalin la tu…ish…xlame da kan…org slalu kate anak 1st ni xtentu die kuar ikut mase..silap2 2 minggu awal..adeh..brg xpek lagi lam kete nih…kene standby awal…kang emergency xke naya je kan…;) papepon kawan-kawan yang mbace nih..doa2la pada ku agar sumenyer selamat ye…

September 21st, 2008 at 6:30 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 6

hari ni da masuk 3 hari ku berpuasa…erm…alhamdulillah sumenyer baik2 je…inilah masa utk ku ajar bb ku berpuasa dr dlm perut ni lagi..hehe..moga2 t da besar die bleh bpose dgn sempurna…insyaallah..

sebenarnyer ku br je blk dr bercuti kat kg abg (perlis)…best sgt…ye la da lame giler rasernyer xblk..dekat 8 bulan jugak la…last blk ritu pon mase pilihanraye…keke..sian abg…

mmg ku nanti2 kan blk perlis nih…bleh jalan2 g padang besar…kami btolak blk ke sane hari khamis mlm jumaat..alhadulillah selamat sampai lebih kurg jam 5 am lebih…

hari sabtu kami jln2 g padang besar…best sgt tgk brg kat sane…tp xbleh la nk mmbeli sesedap rase..da bajet siap2 da..yg mn xde lam list tu kire tgk je la..masuk kat list next time blk sane pulak..hehehe…

ku cume beli toto..murah2…corak rimau g..pastu otw blk beli bantal kekabu…kat bb pon ade satu…;)..n ade la aksesori pompuan sket…xpuas benarnyer jln kat sane…tp memandangkan kaki nih da letih da tu bawak bb kat perut same..ai…terpakse la jln kejap je…

papepon..perlis mmg best!!!!

September 2nd, 2008 at 6:47 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 4

last week ku buat monthly checkup…best sangt mase doc scan perut ku…nmpk bb tgh mengeliat kat dalam..wah..da besar da bbku ini..best sgt tgk..n lastly dapat jugak la tgk sex die..hahaha..guess what?ala..klu citer awl2 xsurprise la kan..

kini ku da masuk 7 months..uiks..lagi 2 bulan je lg nih..brg2 sume da start beli..best benarnyer shopping brg bb nih..cute2 jek..nk je ku beli sumenyer..tp hubby la da potpetpotpet t bb cepat besar…kang mbazir lak bl byk2…kekeke..betul gak..

kakiku pon da mule mengembang..kekeke…tp slalu ms kat opis la..maybe ku byk duduk je kot..blk umah urut2..kekadang malas hubby yg urut..die surut la blk..

erm..xsabarnyer nk tgu lagi 2 bulan..hahaha..dapat bb raye!!!

August 5th, 2008 at 7:04 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 5

Ku da masuk minggu ke 30 ni..kejap je rase..tgl lagi 10 minggu je..hehe..

ku de sket info kat bawah ni..


Minggu ke-29 - Postur ibu kelihatan lebih besar
pada bahagian hadapan terutamanya di bahagian perut yang semakin
memboyot. Kulit bayi dalam kandungan semakin merah. Namun ia kelihatan
agak berkedut sedikit dan lelemak sudah mula terkumpul pada bahagian
bawah kulit. Kelopak mata bayi juga telah terbuka dan sistem
pendengaran telah terbentuk dengan sempurna.
(isteri ~ Bakal ibu
dan bapa digalakkan dengan lebih kerap mengalunkan surah Lukman
(kebijaksanaan) dan surah Yusuf (kecantikkan) untuk dendangan bayi.
Lagu2 rock dan heavy metal harap di elakkan sangat-sangat)

Minggu ke-30 - Ibu perlu banyak berehat. Jika tidak
bekerja, pastikan mendapat rehat yang cukup pada hari siang. Pada waktu
malamnya pula, pastikan tidur awal dan mendapat tidur yang selesa.
(isteri ~Tips tidur: Angkat sedikit
kaki dan letakkan beberapa biji bantal di bawahnya untuk menggurangkan
kebengkakan dan menambah keselesaan)

Minggu ke-31 - Ibu akan mendapati tanda kesan
regangan merah pada perut. Manakala pada payu dara pula akan kelihatan
salur darah yang agak jelas timbul. Ketika ini kedudukan kepala bayi
masih berada di bawah. Panjang badannya kini boleh mencecah 37 cm
dengan berat 900 g.

Minggu ke-32 - Bayi mengalami pertambahan berat
badan. Ia mencapai 1.6 kg. Secara normal kedudukan kepala bayi masih
berada di bawah. Menyentuh soal hubungan suami isteri pula, sesetengah
wanita hamil akan berasa bimbang apabila melakukan persetubuhan kerana
takut ia mencederakan bayi yang dikandung. Sebenarnya, ibu tidak perlu
risau untuk melakukan hubungan seks ketika ini kerana ia tidak akan
mencederakan bayi.

Minggu ke-33 - Bayi telah memiliki rupa paras yang
tersendiri. Rupa inilah nanti yang bakal puan lihat apabila dia lahir
kelak. Malah, bayi juga sudah boleh membezakan antara terang dengan
gelap.
(isteri ~ Kerapkan rehat. Berbaring sebentar pada waktu tengahari kerana ibu mungkin penat ekoran membawa perut yang membesar)

Minggu ke-34 - Kedudukan bayi betul-betul berada
pada pintu rahim. Panjang bayi kira-kira 40.5 cm. Sekarang bayi
terbentuk dengan sempurna dan badannya juga sudah seimbang. Masa ini
lemak semakin terkumpul dengan pesatnya di bawah kulit bayi. Jadi bayi
kelihatan agak tembam.

Minggu ke-35 - Ibu akan merasai kesukaran untuk
bernafas, membuang air kecil dengan lebih kerap dan seringkali tidak
dapat mengawal air kencing apabila terbatuk, bersin, atau tertawa
dengan kuat. Manakala garisan gelap yang mengarah ke bawah perut sudah
menjadi lebih ketara dan menonjol.
(isteri ~ Lakukan beberapa senaman termasuklah senaman pelvik untuk menguatkan rahim)

Minggu ke-36 - Ibu yang berkerja sewajarnya sudah
mengambil cuti dan berehat di rumah. Puan perlu mengelakkan keletihan
dan kelesuan. Senantiasa angkat kaki dan letakkan di atas bantal
ataupun objek tinggi untuk mengelakkan urat timbul atau “varicose vein”
dan bengkak kaki. Bayi pada masa ini sudah membesar dan saiznya
memenuhi ruang uterus ibu. Ibu akan berasa perut puan begitu penuh, sarat dan sukar untuk membuat sebarang pergerakan.
(isteri ~ Bercuti dan enjoy your holiday with no work. Rest, rest and rest. Let job done by your husband)

Minggu ke-37 - Kepala bayi mungkin sudah turun ke
ruang pelvik. Bonjolan ketara pada perut akan semakin membesar. Bentuk
bayi dalam kandungan juga semakin membulat dan kulitnya bertukar
menjadi merah jambu. Rambutnya tumbuh dengan lebat dan bertambah
sebanyak 5 cm. Kuku lembut telah terbentuk pada hujung jari tangan dan
kaki.

Minggu ke-38 - Ibu merasa keadaan pundi kencing yang sedikit tertekan dan ini akan menyebabkan kekerapan membuang air kencing terjadi.
(isteri ~ Rajin-rajinkan diri ke tandas dan kerapkan minum air kelapa)

Minggu ke-39 - Saat hampir bersalin. Perut kita
sudah begitu besar dan berat. Buat masa ini kita perlu fokuskan fikiran
kepada perkara-perkara positif dan bayangkan pemandangan indah. Kita
perlu pastikan segala persediaan untuk melahirkan telah siap dikemas
dan diletakkan di tempat yang muda diambil.
(isteri ~ Boleh juga terus letakkan packing barang2 ibu dan bayi di dalam kereta)

Minggu ke-40 - Minggu terakhir dan ini adalah minggu yang ditunggu-tunggu. Ibu akan merasa tidak selesa dan tegang pada bahagian abdomen
dan akan merasa sedikit gatal. Ibu juga akan mulai rasa kebas pada
bahagian kaki. Bayi dalam kandungan kini telah bersedia untuk
dilahirkan. Panjangnya sudah 51 cm dan beratnya telah menjangkau 3.4
kg. Jadi impian bakal ibu dan bapa kini akan menjadi kenyataan dalam
sedikit masa sahaja lagi.
(isteri ~Bersabar dan ku doakan semuanya selamat. Amin…)

Diolah dari : www.mengandung.com/newsletter/

August 11th, 2008 at 2:21 am

Taken from Friendster's blog -- Story 3

adeh..bosan tol aku rini..kat opis da la xde keje sangat da tu xtau nk buat ape..nk surf tenet pon xtau da nk bukak ape..

ku da masuk 6 bulan lebih preggy..baby ku pon da kuat kicking2 aku..slalu je..nikmatnyer perasaan tu bile ade yg bergerak dalam perut nih..best tol preggy ni..;)

tp kat opis asyik xkeruan je dibuat..dok lame2 xleh..sakit je belakang ni..slalu lak mengah..tp papepon itulah dugaan untuk bergelar seorang ibu..ku terime dan redha..tu baru sket kan..cam ne la ti biler sampai waktunye..isk..xnk la pk..ermm..org lain boleh aku pon mesti bleh..hehehe..saje nk sedapkan ati..

xsabar je nk tgu bulan 10 ni..cam mn la rupe baby ku nanti..geramnyerr…akanku cubit2 pipinya…

July 14th, 2008 at 10:15 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 2

Semalam (13/07/08) annivesary kitorg..hehe..bukan tarikh kitorng kawen..tp tarikh tu le start kitorg couple ms sekolah dulu..mase tu kitorg br form 5..tu la..org suh blaja nk bcinta..ish..ish..ish..apela..tp bcinta time2 blaja ni best pe..nk buat sume kene control..hahaha..maklumla ade yg memerhati..;)..huh..perasan je lebih..tu da syok sendirik tu..

hai..teringat lak aku ms mula2 nk couple dulu..ms tu kat maresmawi la..1st time jumpe personal kat samudera la..dengan ditemani kawan masing2..cam lawaks jek..tp kawan2 tu dok jauh2 sket..;) kang xprivacy lak..die (yg kini suami tercinta) bg pensel kayu..then tap2 tahun bg pensel kayu klu jatuh tarikh tu..yg pelik nyer,sampai 3 tahun je..pastu mn lagi hutang pensel kayu2 tu lagi ntah..abg!!!janji nk bg tiap2 tahun???

ni da masuk tahun ke 8 kitorg couple..tp ade la plus-minus setahun lebih..aku lak hutang..hehehe..tp aku mmg solute kat abg..die terlalu setia kat aku..dan terlalu baik..dan terlalu istimewa…dan terlalu menyayangi..dan terlalu ape2 je la yg baik2..untuk aku..jiwang la pulak..;) selame ni..kini aku terlalu bahagia ngan abg..tambah2 lagi kitorg da nk dapat maresmawi junior nih..hehehe…

ape la yg aku mbebel panjang2 nih..papepon time kaseh cayunk…i love u so much..you saved my life..mmuakkss!!

July 13th, 2008 at 7:25 pm

Taken from Friendster's blog -- Story 1

salam…tetibe hari ni baru terdetik hati aku nak tulis blog kat cni…klu x cam malas je nak tulis…nak klik pun malas..hehehe..aku nak citer sket la pasal life aku skang ni..bahagia sangat..alhamdulillah..berkat doa semua org..ade ker??mesti ade kan..

aku pun skg ni da nak naik satu lagi pangkat nak jadik mama..kekkeeke..xsabo lak..now i’m preggy 24 weeks…da masuk 6 bulan la tu..my weight almost increase 6 kilo ma..wah..da berat nih..

my bb alwiz kicking2 at me…but wen he/she heard papa’s voice, he/she bcome a good bb..juz quite…hahaha…

aku xtau lagi bb ni boy/gurl…last wk scan die nyorok lak..ish..ish..ish..suspen jek…

July 4th, 2008 at 12:27 am
Related Posts with Thumbnails

WELCOME!


New Updates!

Jom KLIK! KLIK!