Wednesday, December 15, 2010

Projek mengepam di opis & stok EBM ku ;)


Isnin lepas hari pertama bekerja setelah bercuti selama 2 bulan , untuk anak ke dua, Nur Aleesya Safiyyah.. ;) tp untuk story mengepam hari pertama xsempat nk capture pic so sy cite utk hari kedua la...

Kat bawah ni adalah tools utk menjayakan projek ini..hihihi... beg yg coklat tu sy isi botol2 n spectra kesayanganku...jatuh chenta lepas pakai...(punyalah semangat nk bf bb selama yg boleh, xkesah la mahal sikit, baru je beli utk 2nd bb ni..hihi) mudah, cepat, selesa n xde la lenguh2 macam pakai Avent yg manual ritu..memang berbaloi2... ;)

Yang hitam tu cooler bag Avent, ni recycle masa pakai time Eishan ritu...

Ok, jom get ready!





Buat double pumping mmg best, sgt la jimat masa, kalau dulu pakai manual sy kena amik masa dlm 20-30 minit utk pam + rehat kejap (sebab tgn lenguh) huhu, skg cuma ambil masa 10-15 minit je utk 1 sesi mengepam kedua2 belah ;) best kan?

Ni pic da ready setup semua tunggu nk bukak suis je..hihi





First session dapatla almost 6 oz ;)




Simpan dalam cooler bag ;)




Interframe kejap muka sy.. ;)




2nd session dapat 6.5 oz .. caiyuk! naik la 0.5 oz




3rd session dapat 4++ oz gitu... sebab selang masa 2 jam je...selalu dlm 3-4 jam sekali




Inilah stock ebm ku yg da memenuhi ruang kat atas tu..xtau nk letak mn dah...xkan nk letak kat bawah tmpat ikan, ayam tu pulak kan..huhu (Sgtla x organize..adeh!)





Close up sket ;)





Stock yg blom letak dlm freezer lagi...





Ok..itu je nk cite pasal ebm ku utk hari ini... ;) harap2 kali ni muarah rezeki Safiyyah...aminnnn










3 comments:

Elly & Emmy said...

Alhamdulillah .. murah rezeki Safiyyah.. caiyok2.. teruskan BF sehingga usia 6 bulan dan seterusnya.. mencapai 2 tahun...

akak pun target nak BF Elly&Emmy sampai 2 tahun..sekarang giat berusaha..

luvly_heart said...

salam... :)

first of all, nama anak kita sama, safiyyah. baby saya full name KHAIRUNNISA SAFIYYAH, 4months++.. :)

saya suka tengok ebm kawan2 dekat blog ni, rasa teruja nak buat stok jugak banyak2, hehehe.. :)

so far, dh fully bf selama 4 bulan++ dh..

selamat berkenalan enazz... nnti boleh share2 cerita pasal BF and motherhood eh..

-adila-

:)

e_nazz said...

kak elly : insyaAllah kak...bb lagi 2 weeks nk 6 bulan da... harap2 murah lg rezeki sampai 2 tahun...sama2 la kite ye...aminnn...

luvly_heart : wsalam...same ye..hihi..sama2la kite usaha tambah stok byk2 ye..selamat berkenalan juga.. :)

Related Posts with Thumbnails

WELCOME!


New Updates!

Jom KLIK! KLIK!