Friday, August 14, 2009

Rindu pada suamiku...

lame da rase x update blog ni...mungkin aku xde mood sket nak berblog sejak berpindah ke opis baru nih..hehe...nape ntah...:P pejam celik pejam celik da hampir 2 minggu aku berjauhan dengan abg...minggu pertama memang agak sukar...aku terlalu rindu padanya...kami xpernah berpisah jauh, tiba2 je terpaksa bpisah...susah senang kami bersama...dan terasa dugaan pertama ketika kami berjauhan...


( 06/08/09) - Khamis

Eishan jatuh sakit...aku call Ina ( my sis ) tanye Eishan ok x? sebab sejak anta abg kat hentian bas kajang hari Ahad mlm tu Eishan da start selsema. Aku jadi takot...Nasib baik la aku mempunyai kakak ipar yg sgt baik dan prihatin...die belikan ubat selsema memangdang aku xpandai sgt nk bwk kete kuar pegi farmasi..farmasi pon xtau kat mn...:P

Ptg hari ini aku call Ina, tanye kan Eishan...Ina ckp Eishan demam...panas sgt...aku jadi xkeruan kat ofis...mata mengadap pc , tp fikiran da jauh melayang teringat kan Eishan...aku jadi semakin takot...sepatutnya aku kene stayback hari ni smpi kol 11 mlm jg student's orientation...tp aku mintak xcuse blk ptg tu jugak.

sampai rumah terus aku terpa ke arah Eishan...badan Eishan panas sgt...aku jadi lagi takot...terus aku ajk abg ngah pegi klinik. Doc cume bg ubat demam, antibiotik , ubat batuk n selsema. kalu sok xkurang jugak bawk g klinik balk.

07/08/09 - Jumaat.

Pagi ni aku bersekang mata jaga Eshan. Die nampak lemah. X ceria mcm selalu. Aku xboleh nak tido. Risau sgt. Badan Eishan xkebah2...panas sgt...xpenah Eishan panas mcm ni..mcm2 da dlm fikiran aku...tp aku kuat kan hati jgn fikir yg bukan2...aku jadi takot sgt...aku sgt perlukan abg time2 ni. Sebab selama ni die la sumber kekuatan aku...aku jadi sebak...air mata mula mengalir...Jauhnya abg...

Aku kesat cepat2 air mata. Aku xnak jd selemah itu. Aku kene kuat! Aku kene berdikari. Aku mmg tido2 ayam je mlm ni. Aku ambil kain dan lap skit2 kepala n bdn Eishan..bg sejuk sket...terasa bahang panas bdn Eishan...Kesiannye anak mama...Mungkin demam rindu kat papa...mak suh lapik tempat Eishan tido ngn baju abg yg da pakai...sementara die nak biasakan diri ngn papa die jauh...tp bj sume da basuh...

7 pagi- Bdn Eishan masih panas xsurut2. Aku amik keputusan tuk EL hari ni. Risau nak tinggal Eishan kat umah...pagi tu da surut sikit la tp still demam n selsema. Batuk pon ade sikit2...hai...dengan keadaan di luar sana yg terjamin keselamatannya mana kan aku tak risau dibuatnya...Petang tu suhu Eishan naik blk...ingt nak pegi klinik tp pas mkn ubat da turun sket...

Malam nya Eishan tido xlena..asyik merengek je..kesian aku tgk...aku amik Eishan tido atas badan aku dan peluk die. Baru die lena...aku tido xlena..aku usap2 kepala Eishan...aku cium ubun2 die..."Sayang mama rindu kat papa ye?" perlahan aku berbisik...aku jd sebak sekali lg...Aku rs sgt tenang bile Eishan tido dalam dakapan aku...

08/08/09 - Sabtu

Alhamdulillah bdan Eishan da xsepanas semlm...tp selsema ade lagi...Eishan da mula ceria blk...mungkin die tahu papa die nak blk mlm ni...ptg tu bdn Eishan da ok sket...die pon da mula ade mood nak main ngn cousin2 lain..da mula gelak..tp aku nmpk ade mcm rashes kat bdn Eishan. Merah2 byk kat muka, bdn , tangan...Oh..rupenye Eishan kene campak...

Malam tu papa Eishan blk sampai umah lam kol 9. Mengepak tangan Eishan tengok papa die suh amik. Ingat pon kat papa die...mmg sabtu ahad tu Eishan xnk berenggang ngn papa, asal papa bgn je die nangis suh angkat...manja nya Eishan...Abg bawak buah tangan tuk aku...2 helai baju yg aku sgt suka...Tiada ungkapan lain tuk abg..syg rindu sgt kat abg...ah..terlalu cepat masa berlalu..Kol 4 pagi (isnin) abg blk ke jhr. Harap2 minggu dpn abg balik lg. Kesian Eishan bgn pagi papa da xde...:(


Eishan sgt epi dengan papa die..




Eishan xsehat...kesian ank mama....
Related Posts with Thumbnails

WELCOME!


New Updates!

Jom KLIK! KLIK!