Friday, April 9, 2010

Welcoming to our SECOND BABY ! :) --- 3 months



Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi kerana mengutuskan amanah kepada kami sekali lagi...Pada mula kami bercadang untuk mendapat cahaya mata kedua pada awal tahun depan...tapi rezeki kami datang awal tahun ini dan kami mmg gembira dengan berita itu..:P

Tak sabar pulak rasa nk pegang baby...InsyaAllah expected due date on 2010 2010...wah....best nye kalau dapat date tu kan???heheh...I wish I could...tp sume tu ketentuan Allah swt kan...terima je...:) hehe..yang penting baby keluar nanti selamat, sihat & sempurna rupa paras...aminnn...

Mase tau preggy time baby dlm 4 weeks xsilap, mase tu ade bleeding 3 x ( selang sehari) tp xbyk, ingt kan period tp lain mcm je...terus buat urine test...riso gak time tu, saya pon senyap2 je la...xnk la heboh2 nanti sumthing happen sy jugak yg sedey...cuma keluarga je yg tau...mungkin effect sy mkn jamu n teh herba mase tu..( maklumlah tgh dlm program menguruskan badan..ekeke) tau2 preggy, terus sy stop n mkn vitamin pra-milet...tu la sy tunggu sampai 3 bulan, baru pegi scan dan alhamdulillah..baby sy sehat...hati berbunga2 happy...lalalalalala...

Alhamdlillah sumenya dipermudahkan...alahan yg teruk xde lagi, cuma loya time gosok gigi (besela tu kan) n kurang suka dengan bau2 masakan...kadang2 tengok nasik & lauk pon kembang je tekak ni...hurmm...baby kali ni ragam die lain sikit...time abg die dulu, alhamdulillah sume bleh masuk...

Satu lg, wah..perut ku kini sudah mula gatal2...macam kene ulat bulu tu...mcm nk garu jek, tp syg la pulak kat kulit, kang parut xcantik pulak..so tahan je ...rasa gatal je sapu byk2 baby oil...ingt nk g cari krim yg utk kurgkan gatal & strecth mark tula...ape nama ntah losyen tu, botol die warna kuning...:P...nanti la g carik...time Eishan dulu xde pulak gatal2 nih, tp masa kandungan yg 1st (abortion) sempat gak la rasa...

Last week da bukak buku merah...lame giler tunggu, dari kol 8.30 pg pukul 11 lebih baru habis....haih...kenape la klinik gov xleh buat cepat sikit???kekurangan staff ke? xtau la...xpela..janji bab buku merah da lepas...next week kene dtg lagi jumpe ngn doctor pulak...tunggu la lg...bab menunggu ni lemah btol la...


Untuk baby...mama sanggup tempuhinya sekali lagi...cewah!!!

Rindu pulak kat Eishan yg da seminggu kat kg...mlm td mengalir air mata tengok gmbar & video Eishan...xtahan rasa rindu...mama cume dapat bersabar je syg...haih...Suami jauh...anak pon jauh...sampai bila xtau la (anak seminggu je jauh..hehe), mama redha...mungkin ade hikmah di atas sume ini...harap2 kehadiran cahayamata kedua ni akan menyatukan kite sekeluarga kembali...aminnn...always in my doa...please pray for us...:) Sesungguhnya Allah tidak akan menguji umatNya jika mereka tidak dapat menempuh ujian itu...bersabarlah....

2 comments:

im - mamababahworld said...

wah, mase preggy kejab itu hari..aku pon rase semua simptom tuh waaaa..takpelah tak dok rezeki lagik kan..huhu

e_nazz said...

xpe...cube lagi ye...insyaAllah ade nanti...berusahalahhhhh!!!! :)

Related Posts with Thumbnails

WELCOME!


New Updates!

Jom KLIK! KLIK!