Wednesday, April 6, 2011

~ My Blueberry Cheeesse Tart ~


Hari tu berjaya gak wat cheese tart..wah...sedap gak..da lama plan nk wat, br berkesempatan nk wat ritu..barang2 sume beli kat Yummies, Bangi..

Senang gak nk wat..cuma kena sabar je byk..hihi...memula nk wat die nye shell tu payah skit, xsama tebal die..tp da lama2, expert da :)

jom tengok gambar!



Kulit yg siap di uli


shell yg da siap tunggu nk bakar



nampak menarik kan :) or sy sorang je yg terperasan? hihi



ayak! tray pembakar tu ade kat kg, lupa nk amik bawak blk, terpaksala guna tutup periuk aje..hihi



Tadaaaaa!!! Hot from oven!



Blueberry jem mmg byk sy letak..sedapppp



Dari pandangan atas..lom expert lg buat ukiran tu..hihi


Simpan lam tupperware :)


-
-

-
-


p/s : ade sapa2 yg berminat nk wat tempahan? sila2 la ye..hihi






8 comments:

nanonano said...

tenxs!!
mmg dah lame nk buat
tp xde ms/mood lg kot?
bile dah tgk gmbar step by step ni
bru smangat tu dtg
haha
btw lorek2 tu
pipe gune ape halus2 atas tu?

e_nazz said...

ni nak buat pon tunggu mood mari..hahaha..nasib jadi :) lorek2 tu pakai lidi aje...

Mas said...

emm.. mcm sedapp je...

e_nazz said...

sedap gak la..heee~~ (perasan syok sendiri..)

CaHaYa^KetEnaNGan said...

sedapnyer..mana resipi..

nur easy said...

puas hati dpt wat sendiri kn...;)

IDAZS said...

seronoknya buat cheese tart, cantik pulak tu :) sy dh lama beli bahan, tapi tak buat-buat jugak lagi. huhuhuh, insyaallah nak try jugakla.

e_nazz said...

cahaya : resepi google aje dear :)

nur easy : sgt2 puas hati..nanti nak buat lg..xpuas mkn lg..hihi

idazs : best sgt ida, tp xla cntik sgt..huhu..buatla..nanti mesti rs nk buat lg.. :)

Related Posts with Thumbnails

WELCOME!


New Updates!

Jom KLIK! KLIK!